Έργο

Για την Καβάλα μας…

Για την Καβάλα μας…

Στηρίξαμε τα αιτήματα των τεσσάρων Δήμων του νομού Καβάλας και πετύχαμε χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ για έργα που στοχεύουν στην αποκατάσταση ζημιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Τονώσαμε την παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας με τη σημαντική αύξηση των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας αλλά και με την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας σε Ταξιαρχία.

Αποτρέψαμε την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, που αιφνιδιαστικά είχε αποφασίσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κα στοχεύουμε στην αναβάθμισή του.

Αξιοποιήσαμε το ανενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης του, το οποίο μετατρέπεται σε σύγχρονο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που θα παρέχει υπηρεσίες βοηθητικού αεροδρομίου όποτε χρειαστεί.

Πετύχαμε την καταβολή αποζημιώσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα για τους καλλιεργητές του Ν. Καβάλας που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν τόσο από καιρικά φαινόμενα και καταστροφές όσο και από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Εντάξαμε σε Σχέδιο Νόμου το αίτημα των ιδιοκτητών οικοπέδων και αγροτεμαχίων στο Παληό Καβάλας για αξιοποίηση των ιδιοκτησιών τους.

Δρομολογήσαμε σειρά νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και λύσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Χρυσούπολης, καθώς και όπου έχουν διαπιστωθεί ανάγκες στον άξονα του Νέστου.

Έργο……

Έργο……

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας με απόλυτη προτεραιοποίηση πιστώσεων ύψους 8,83 δισ. ευρώ για τα έτη 2020-2023.

Η Βουλή ενέκρινε 172 προγράμματα συνολικά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

Προμήθεια 24 αεροσκαφών Rafale

Ναυπήγηση τριών φρεγατών Belh@rra

Προμήθεια επτά Ελικοπτέρων Romeo

Σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης των «Mirage 2000-5»

Αναβάθμιση 83 F-16 στην κορυφαία έκδοση «Viper»

Εκσυγχρονισμός 38 F-16 Block 50 σε Block 50+ADV

Σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης των περισσότερων πτητικών μέσων

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με προσλήψεις 15.000 ΕΠΟΠ και ΟΒΑ σε ορίζοντα πενταετίας.

Αυξήσαμε κατά 65% τον ετήσιο αριθμό εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Επιλύσαμε σειρά χρόνιων προβλημάτων με τον Νόμο για τη Μέριμνα του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των αποστράτων και της Εθνοφυλακής.

Ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες επέκτασης της δυνατότητας εξαγοράς πέντε (5) συντάξιμων ετών, σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ

Συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η οποία περιλαμβάνει και τη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, στην περίπτωση που μια χώρα δεχτεί επίθεση στην επικράτειά της.

Αναβάθμιση της Στρατηγικής Σχέσης μας με τις ΗΠΑ, μέσω της αναθεώρησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement).

Δήλωση Κοινού Οράματος (Joint Vision Statement) μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία επικεντρώνεται στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον αμυντικό τομέα.

Συμφωνία με το Ισραήλ για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα.

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για συνεργασία στην Αεροναυτική και Ναυτική Έρευνα και Διάσωση.

Τρία Τριμερή Κοινά Σχέδια Δράσης: Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

Συμφωνίες Στρατιωτικής Συνεργασίας με Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Αυστρία και Σαουδική Αραβία.

Δεκαέξι Προγράμματα Στρατιωτικής Συνεργασίας και Κοινών Σχεδίων Δράσης.

Διαπίστευση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας (IAMD-CoE) το 2021, στα Χανιά της Κρήτης, ως το 27ο Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ, η οποία είχε ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για τη χώρα μας σε Συμμαχικό επίπεδο.

Συμμετοχή της χώρας σε 234 διεθνείς ασκήσεις και 164 συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικά κράτη (ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρου, Αίγυπτο, ΗΑΕ κ.λπ.).

Back to top